To use this website completely, it is necessary to store cookies on your computer.
 

* Navigator

Expand - Collapse

* Statistic

  • *Total Posts: 14942
  • *Total Topics: 2271
  • *Online Today: 12
  • *Most Online: 292
(2016 November 12, 09:37:31 am)

PortaMx v1.0 RC3 released to public.

Started by feline, 2011 February 09, 09:40:24 pm

previous topic - next topic

0 Members and 0 Guests are viewing this topic.

feline

2011 February 09, 09:40:24 pm
PortaMx v1.0 RC3 with a full featured Category / Article management and Search Engine Friendly url's (SEF) option developed to public.

This release is a update for v1.0 RC1 / v1.0 RC2 and a full install. If you have a older release installed, this must deinstall before.

Download your copy now and find out all the new features and function ...

Fel
Many are stubborn in relation to the path, a few in relation to the target.

becometa

#1
2011 February 09, 10:42:38 pm
Finally!
well done!  :D

and fel, update your signature on smf.org  ;)

jan.s

#2
2011 February 10, 12:59:58 am
Hello
something went wrong.
When i try to access the page, i get this in the error.log:
Code Select
PHP Parse error:  syntax error, unexpected '&', expecting T_VARIABLE or '$' in /var/www/html/m.net/Sources/PortaMx/LoadData.php on line 1062,

feline

#3
2011 February 10, 01:08:20 am
php version you use?
Many are stubborn in relation to the path, a few in relation to the target.

jan.s

#4
2011 February 10, 01:19:38 am
Hello
just looked it up
4.4.8
seems a bit old?

mikeymx5

#5
2011 February 10, 02:02:24 am
Quote from: jan.s ,  2011 February 10, 12:59:58 am
Hello
something went wrong.
When i try to access the page, i get this in the error.log:
Code Select
PHP Parse error:  syntax error, unexpected '&', expecting T_VARIABLE or '$' in /var/www/html/m.net/Sources/PortaMx/LoadData.php on line 1062,


got same refreshed the browser and tried the install again and it installed but it deleted all my Right side blocks... Im getting a bit tired of not being able to trust any upgrades.

Also I was getting a White Screen of Death in AEVA. Uninstalling .990 fixed it and it is now working after V1 was installed so little bad and a little good came from this.

So two things
Figure out why this keeps deleting my PHP blocks and make the uninstall not delete the editor_upload folder.

jan.s

#6
2011 February 10, 02:12:43 am
Hello
i deleted the & in "foreach($cats as &$cat)"

now the page is loaded again.
but my admin-menue is broken
it ends with the pmx chapter

something is messed up in the admin area :(

bla.blub

#7
2011 February 10, 03:10:04 am
Hi,

Updatet from 0.990 -> 1.0 RC3 everthing wend fine  ;D

Calender is working fine (is there a way to change "first day of the week -> Wednesday"?)
SEF is not working (empty page and no errors @ log) but thats not really important for me so i don´t care.

Thanks for all your time and effords.

Regards Peter

jarska

#8
2011 February 10, 06:19:58 am
Quote from: jan.s ,  2011 February 10, 02:12:43 am
Hello
i deleted the & in "foreach($cats as &$cat)"

now the page is loaded again.
but my admin-menue is broken
it ends with the pmx chapter

something is messed up in the admin area :(


Same thing happens here. :(

russena

#9
2011 February 10, 07:43:45 am
Update  to new version


Many thanks for the new release.

What steps do I switch from SMF 2.0 RC3 | SMF PortaMx v0.980-1 to 2.0 RC4 | v1.0 RC3?


Can I update  using the following version of the gallery:
Aeva Media 1.3a © noisen  / smf-media
<u>Basile</u>
Ho sempre pensato che la scuola fosse fatta prima di tutto dagli insegnanti. In fondo chi mi ha salvato dalla scuola se non tre o quattro insegnanti? [Daniel Pennac]

jacoatnos

#10
2011 February 10, 07:47:59 am
Hi

I am getting this error when installing the new version: Fatal error: Call to undefined function portamx()

b4pjoe

#11
2011 February 10, 07:57:49 am
Quote from: russena ,  2011 February 10, 07:43:45 am
Update  to new version


Many thanks for the new release.

What steps do I switch from SMF 2.0 RC3 | SMF PortaMx v0.980-1 to 2.0 RC4 | v1.0 RC3?


Can I update  using the following version of the gallery:
Aeva Media 1.3a © noisen  / smf-media


When you do the RC3 ===> RC4 upgrade it will remove all of your mods. Once you have RC4 installed you then need to install the new version of PortaMx. Don't forget to open and re-save ALL of your blocks after installing the new version of PortaMx.

The latest version of the free AEVA is 1.4c. I would recommend using it instead of the older 1.3a version.

b4pjoe

#12
2011 February 10, 08:00:59 am
Quote from: jacoatnos ,  2011 February 10, 07:47:59 am
Hi

I am getting this error when installing the new version: Fatal error: Call to undefined function portamx()


Your SMF version is RC4 correct? I believe it has to be to install the latest version of PortaMx.

When you start to install it does it list any errors in the files before you start the installation? Does it complete the installation and give you that error when you try to load your forum?

feline

#13
2011 February 10, 09:31:14 am
Quote from: jan.s ,  2011 February 10, 01:19:38 am
Hello
just looked it up
4.4.8
seems a bit old?

very old, yes .. laatest php 4 was 4.4.9 i think.
And .. you can't simple remove the &, because this is a reference to the variable and this is absolute necessary else the function don't work.
But .. I will try a look at the problem.
Many are stubborn in relation to the path, a few in relation to the target.

jarska

#14
2011 February 10, 09:34:29 am
Quote from: jarska ,  2011 February 10, 06:19:58 am
Quote from: jan.s ,  2011 February 10, 02:12:43 am
Hello
i deleted the & in "foreach($cats as &$cat)"

now the page is loaded again.
but my admin-menue is broken
it ends with the pmx chapter

something is messed up in the admin area :(


Same thing happens here. :(


And the right block in the forum dont work either..

feline

#15
2011 February 10, 09:34:57 am
Quote from: mikeymx5 ,  2011 February 10, 02:02:24 am
So two things
Figure out why this keeps deleting my PHP blocks and make the uninstall not delete the editor_upload folder.

Send my a mysql export from you portamx blocks table BEFORE the update, so I can check that.
About the editor_upload folder .. I say always make a copy before  ;)

Fel
Many are stubborn in relation to the path, a few in relation to the target.

feline

#16
2011 February 10, 09:38:47 am
Quote from: bla.blub ,  2011 February 10, 03:10:04 am
Calender is working fine (is there a way to change "first day of the week -> Wednesday"?)

No, that is't possible, only saturday, sunday, monday.
Quote
SEF is not working (empty page and no errors @ log) but thats not really important for me so i don´t care.

You have a correct .htaccess and your http server supports modrewrite?

Fel
Many are stubborn in relation to the path, a few in relation to the target.

feline

#17
2011 February 10, 09:43:03 am
Quote from: russena ,  2011 February 10, 07:43:45 am
Update  to new version

What steps do I switch from SMF 2.0 RC3 | SMF PortaMx v0.980-1 to 2.0 RC4 | v1.0 RC3?

download the large update from SMF and install it. (Make backups of all files/folder and the database before).
The upgrade remove all installed mods, but not the tables.
If the forum works, you can install portamx 1.0

Quote
Can I update  using the following version of the gallery:
Aeva Media 1.3a © noisen  / smf-media

There is a 1.4 exist i mean ans this works with PortaMx as well

Fel
Many are stubborn in relation to the path, a few in relation to the target.

feline

#18
2011 February 10, 09:45:14 am
Quote from: jacoatnos ,  2011 February 10, 07:47:59 am
I am getting this error when installing the new version: Fatal error: Call to undefined function portamx()

Look with ftp on you server and verify that all files and folder exist..
Many are stubborn in relation to the path, a few in relation to the target.

feline

#19
2011 February 10, 09:49:03 am
Quote from: jarska ,  2011 February 10, 09:34:29 am
And the right block in the forum dont work either..

If you have dynamic visibility settings, these must corrected.
ALWAYS you have to check and correct all blocks after a release change...
Many are stubborn in relation to the path, a few in relation to the target.

jarska

#20
2011 February 10, 09:56:06 am
Quote from: feline ,  2011 February 10, 09:49:03 am
Quote from: jarska ,  2011 February 10, 09:34:29 am
And the right block in the forum dont work either..

If you have dynamic visibility settings, these must corrected.
ALWAYS you have to check and correct all blocks after a release change...


Yes, I know that and do that every time I update portamx, but now its not working right.

Right block works only every page, not just forum, even I set visibility settings correct.

And admin panel not work right either, ends to the portamx.

feline

#21
2011 February 10, 10:07:54 am
Quote from: jarska ,  2011 February 10, 09:56:06 am
Right block works only every page, not just forum, even I set visibility settings correct.

Here is the fix for that: https://www.portamx.com/bug-reports/portamx-v1-0-rc3-small-bug/msg13076/#msg13076
Quote
And admin panel not work right either, ends to the portamx.

I can't see any problem here, works as well on all my systems

Fel
Many are stubborn in relation to the path, a few in relation to the target.

jacoatnos

#22
2011 February 10, 10:27:11 am
Quote from: feline ,  2011 February 10, 09:45:14 am
Quote from: jacoatnos ,  2011 February 10, 07:47:59 am
I am getting this error when installing the new version: Fatal error: Call to undefined function portamx()

Look with ftp on you server and verify that all files and folder exist..


Yip that was the issue, glitch with extracting the files, but now i am getting this on top of the page:
"Notice: Undefined index: integrate_pre_load"

Has something to do with this line
Quoteif(strpos($modSettings['integrate_pre_load'], 'pmxsef_convertSEF') !== false)
in PortaMxLoader.php

jarska

#23
2011 February 10, 11:08:57 am
Quote from: feline ,  2011 February 10, 10:07:54 am
And admin panel not work right either, ends to the portamx.

I can't see any problem here, works as well on all my systems

Fel


Here is two pictures what happend when I install Portamx RC3 , another forum still have Portamx RC2 and works.

Admin buttons for modifications and service, ect..disappear:



[attachment deleted by admin]

Bugo

#24
2011 February 10, 02:21:52 pm
AdminSettings.english.php and other language files:
Code Select

* @Version: 1.0 RC3
* @Date: 10.02.2001

Back to the past... 2001 :)