PortaMx v0.951 released

Started by Feline, 10 years ago

previous topic - next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Feline

*
10 years ago
Portal Management Extension PortaMx version 0.951
This release is a update for version 0.947, 0.950 and also a full install package.

These changes we made since version 0.950

Fixes:

  • XHTML Validation failed on duplicate ID's

  • Theme change for guest not works correct

  • PortaMx initiated twice if now action given

  • Typos on text


News:

  • The HighSlide viewer can disable globally

  • Linktree can disable on frontpage only or globally

  • Quick language switch they works in all situations
    Examples:
    Highlighted code
    <a href="#" onclick="languageChange('german-utf8')">German</a>
    	
    	
      <
    a href="#" onclick="languageChange('english')">English</a>

  • The script block supports bbc codes

  • New Systemblock "Categorie-Board-Topic Navigator"

  • New Systemblock "bbc_script" (same as script with the SMF Editor)

  • Languages can be install/uninstall with the packed manager

Other:

  • German language removed from archive

  • Languages can be download on PortaMx Support (https://www.portamx.com)

  • Currently available languages:

    • German

    • Italian *

    • Spanish

    • Swedish *


* These languages not complet translated for v0.951 and not available as install package.

Fel
Many are stubborn in relation to the way, but less in relation to the target.

Powerbob

*
#1
10 years ago
Upgraded without a hitch  8)
*
My test Site;http://pplb.net/smf21/index.php
It's nice to be nice :)

Toastah

*
#2
10 years ago
Quote from: Powerbob, 10 years ago
Upgraded without a hitch  8)

same here
Good work, as allways  ;)

Cool

*
#3
10 years ago
nice work. upgrade went just fine.
|I Use: SMF 2.0.5 | PortaMx 1.51
Q: What do you do when you see a bear in the woods?
A: Play Dead!
H-A-H-L = Happy Admins Have Linux

FearlessG1

*
#4
10 years ago
how do i go about upgrading my install? (don't see a readme or instructions and don't wanna break my board already)

Feline

*
#5
10 years ago
Simple copy the archive to you packed manager folder. Then you see a upgrade choice.

Fel
Many are stubborn in relation to the way, but less in relation to the target.

FearlessG1

*
#6
10 years ago
i  had to do a manual install to get it working on my production site (copied working portal from my test site to my production site).  So when i look in my packager manager it doesn't show portamx as being installed at all.  How should I go about performing a manual update without losing my changes/formats/blocks etc...?  Thanks for the help everyone!

Feline

*
#7
10 years ago
Make the update also on your local pc, the copy all files from archive and the changes smf files to your server.

Fel
Many are stubborn in relation to the way, but less in relation to the target.

fractalbit

*
#8
10 years ago
Hello, i cannot find how to upgrade from version 0.946 to 0.951. I uploaded the archive, trying to install it gives many errors and i cannot find an upgrade choice, only install. Can someone tell me the exact process i have to follow to see an upgrade choice? Should i uninstall 0.946 and then install 0.951?

Thanks for your time.

Feline

*
#9
10 years ago
There is no upgrade for 0.946.
Uninstall the old release and then install the 0.951.

Fel
Many are stubborn in relation to the way, but less in relation to the target.

fractalbit

*
#10
10 years ago
Quote from: feline, 10 years ago
There is no upgrade for 0.946.
Uninstall the old release and then install the 0.951.

Fel


Hello, i did that on my local copy but i am facing some problems.

The blocks i had dont show up at all (i copied the blocks table before uninstalling then restored it after the succesfull install. I can see them in admin but not in the frontpage. I can also see them in the forum, but not in the frontpage. I have set the the blocks to show up in frontpage)

Furthermore when i select the greek lang, i cannot find any options for portamx and the "forum" link in the menu does not show up. Also when i click "home" i go to forum index instead of mainpage (these do not happen with english lang selected, only the blocks problem). This was resolved by clearing the case, but do you have any ideas why the blocks dont show up?

Can you give me some directions? Where should i look to fix the problems? (I have already copied all the lang files of portamx and renamed them with greek.utf-8 suffix)

Cool

*
#11
10 years ago
hi,
please try to clean your file-cache in smf acp (Admin - Maintenance - Forum Maintenance - Empty the file cache)
and see whats happen
|I Use: SMF 2.0.5 | PortaMx 1.51
Q: What do you do when you see a bear in the woods?
A: Play Dead!
H-A-H-L = Happy Admins Have Linux

Feline

*
#12
10 years ago
Quote from: fractalbit, 10 years ago
The blocks i had dont show up at all (i copied the blocks table before uninstalling then restored it after the succesfull install. I can see them in admin but not in the frontpage. I can also see them in the forum, but not in the frontpage. I have set the the blocks to show up in frontpage)

You have to update all settings .. the conten of the settingstable are changed.

Fel
Many are stubborn in relation to the way, but less in relation to the target.

fractalbit

*
#13
10 years ago
Hello and thanks for the replies.

As i stated, i have already clear the cache many times. Also. I have tried the following:

- Discard the old table of settings and keep the new one.
- Change settings and re-save them
- Create new blocks on either the old or the new table.

But the problem remains. The blocks appear everywhere i put them except the frontpage.

For example if i put them to "-any-" they will show to all pages except the frontpage
if i put them to "frontpage" and "forum" they will show up in forum but not in the frontpage.
It is like for some reason it refuses to load the blocks in the frontpage, but i dont understand why.

I also printed the array $context['PortaMx']['viewblocks'] and the blocks seem to have loaded correctly but for some reason they dont show up :(

Any ideas?

Feline

*
#14
10 years ago
I dont understand, what you want, please clarifiy that.
In wich situation you will see the block and in wich not?

Fel
Many are stubborn in relation to the way, but less in relation to the target.

fractalbit

*
#15
10 years ago
As i said the blocks show up everywhere EXCEPT the frontpage, no matter what settings i am trying.

Feline

*
#16
10 years ago
In this case you have to use the extend dynamic visibility options.
On the actions choose any and ^frontpage, nothing else.

Fel
Many are stubborn in relation to the way, but less in relation to the target.

fractalbit

*
#17
10 years ago
Quote from: feline, 10 years ago
In this case you have to use the extend dynamic visibility options.
On the actions choose any and ^frontpage, nothing else.

Fel


Feline, i really appreciate your willing to help, but i think you didnt understand me. What i described above is THE PROBLEM, not what i am trying to accomplish.

Feline

*
#18
10 years ago
You will see the block always?
Ok .. then you have NOTHING to select in dynamic visibility extends and NOTHING at the settings.
But you have to set the block access rights .. if you do that not, only the admin can see the block.
What is the content of the block? It's visible in all situations?

And .. a Link to you site would help ..

Fel
Many are stubborn in relation to the way, but less in relation to the target.

hartiberlin

*
#19
10 years ago
Where is the download package ?

I guess PortaMX really needs a download manager
like Tinyportal.

Am I too blind to find the package to download ???

Hmm..

Feline

*
#20
10 years ago
If you click on "Home" you find the Download in the right panel at top  ;)

Fel
Many are stubborn in relation to the way, but less in relation to the target.

unik63

*
#21
10 years ago
I'm trying to install 0.951 on 2.0 beta 4, it gives me an error

Table 'xxxxxxxxx_smf.smf_portamx_settings' doesn't exist
File: C:\inetpub\vhosts\xxxxxxxxxxxx.com\httpdocs\Packages\temp\dbinstall.php
Line: 183

Pleae tell how i can install it.
Thanks

Feline

*
#22
10 years ago
You have PortaMx installed manually or with the packed manager?

To create the tables try this;
Extract dbinstall.php from the archive and copy that to your forum root (where you find the SSI.php).
Logoff on your forum.
Open a browser window, enter your url, add /dbinstall.php and press enter.
If a login screen shown, login as admin
Now the Tables are created.

Fel

Many are stubborn in relation to the way, but less in relation to the target.

unik63

*
#23
10 years ago
not manually.

unik63

*
#24
10 years ago
thanks, i was able to install. Since i'm a newbie, i will need to figure out how to use. Any suggestions how to make it easier. I tried to configure, but it does not show on the front page.....

* Shouts

Feline
5 months ago
Today we update our Forum to the Version 1.45
Feline
8 months ago
Today we update our Forum to Version 1.4
This release is full compatible with the EU GDPR
Feline
10 months ago
Update for PortaMx 1.54 ecl released.
With this updates the Portal works with PHP 7.x and SMF 2.0.15
Feline
10 months ago
PortaMx Forum 1.3
released !

*
Feline
a year ago
Today we switched to PHP 7.2 and activate Opcode caching.
Fast .. Very fast *
Feline
a year ago
Today we upgrade our old SMF 2.0 Forum to PortaMx Forum *

* Calendar

Su
Mo
Tu
We
Th
Fr
Sa
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28